Calrendar

Softpedia Award
CC-GNU GPL
Support This Project
SourceForge.net Logo
Projektsidan

Calrendar är ett gratis program med öppen källkod för att skapa högkvalitativa kalendrar. Det är fortfarande i beta-stadiet, vilket betyder att det är känsligt för att allt matas in på förväntat sätt och kan krascha om så inte sker. Resultatet från programmet är en fil i PDF-format som innehåller kalendern. Renderingen görs med hjälp av Apache FOP 0.95, som installeras tillsammans med Calrendar. Nedan är några exempel på vad programmet kan åstadkomma.


English flag
engelska

Svensk exempelbild
Svensk exempelbild 45kB
Svensk lågupplöst PDF 5MB

Norsk exempelbild
Norsk exempelbild 45kB
Norsk lågupplöst PDF 5MB

Förenta staterna exempelbild
USA exempelbild 45kB
USA lågupplöst PDF 5MB

Bilderna i exempelkalendrarna är tagna av Siv Samuelsson. Programmet självt är licensierat under CC-GNU GPL, men de resulterande kalendrarna får användas fritt. Med andra ord, om du kan tjäna en hacka genom att använda det så kan du göra det med gott samvete. Förbättrar du programmet ska du antingen skicka förbättringarna till mig eller släppa ditt eget program under samma licens.

Följande länders kalendrar stöds för närvarande: Sverige, Norge och Förenta staterna

Nedladdning

Calrendar 0.98 beta installation (2009-06-28)
Detta är en installationsfil för Windows som installerar Calrendar på din dator. Programmet har testats på Windows XP och Vista. Det kräver .NET 2.0 eller senare för att köras och Java för att renderingen från XSL-FO till PDF via FOP ska fungera.

Calrendar 0.98 beta källkod (2009-06-28)
Det här är källkoden till Calrendar. Det är en Visual Studio solution som innehåller källkoden för det grafiska gränssnittet skriven i VB.NET och koden för att skapa kalendrar i XML med XSLT.

Lars Rönnbäck